Contact

phone085-7825555

mailinfo@fonz.nl

location_onBinderseind 9
5421 CG Gemert

Bekijk bedrijfspagina

Contact

phone085-7825555

mailinfo@fonz.nl

location_onBinderseind 9
5421 CG Gemert

Bekijk bedrijfspagina

Je bent op zoek naar groeifinanciering? FONZ is jouw vaste partner, voor nu en in de toekomst!

Wij zijn FONZ!

Wij zijn de regisseur bij de financieringsaanvraag voor jouw onderneming. Wil je weten wie de gezichten zijn achter FONZ?


lees meer

Hoe werkt FONZ?

Voor elke financieringsbehoefte werken we met een stappenplan. Zo heb je inzicht in het financieringstraject en zie je waarin wij verschillen met een bank.

De doorlooptijd van jouw financieringsaanvraag is afhankelijk van de complexiteit van de onderneming en de financieringsbehoefte.

Kennismakingsgesprek

Elk financieringstraject begint met een persoonlijk gesprek, bij jou op locatie of bij ons op kantoor. We bespreken de huidige situatie, wat het doel van de financiering is en welke wensen je zelf hebt m.b.t. de financiering. Na dit kennismakingsgesprek maken we een opzet voor het financieringstraject en geven we een indicatie van de te maken kosten.

Haalbaarheidsstudie

Op basis van de verkregen informatie tijdens het kennismakingsgesprek, voeren we een haalbaarheidsstudie uit. Hierbij wordt voor jou duidelijk hoe wij de kans van slagen achten voor jouw financieringsaanvraag. Dit is vrijblijvend, waarbij de keuze voor het al dan niet starten van het financieringstraject via FONZ bij jou ligt.

Opstellen prognose (indien nodig)

Bij diverse financiers is het noodzakelijk een prognose aan te leveren bij de financieringsaanvraag. Voor het opstellen van de prognose werkt FONZ graag samen met jou en jouw accountant om tot een gefundeerde prognose te komen. Leidend zijn hierbij de huidige financiële cijfers, de plannen/verwachtingen voor de toekomst en de extra rente en aflossing van de gevraagde financiering.

Financieringsaanvraag opstellen en indienen

De benodigde tijd voor het opstellen en indienen van een financieringsaanvraag is afhankelijk van het soort financiering en de hoogte van de financiering die aangevraagd wordt. Afhankelijk van het soort financiering is het mogelijk om financiering aan te vragen bij verschillende financiers.

Bespreking met financiers

Naar aanleiding van de financieringsaanvraag kan een bespreking plaatsvinden met de financier en jou om het plan te bespreken. FONZ vergelijkt ook de aanbiedingen van de financier(s) en bekijkt, in overleg met jou, welk aanbod het meest passend is.

Welke financieringsvorm
past bij jouw onderneming?

Kapitaalbronnen zijn er voldoende, maar welke financiering past het best bij jouw onderneming? We maken gebruik van een uitgebreid netwerk en de nodige creativiteit om jouw onderneming met het juiste kapitaal te verbinden!

Bancaire lening

Een 'traditionele' lening bij een bancaire instelling voor de aankoop van onroerend goed of andere bedrijfsmiddelen. Als ondernemer heb je hierbij de keuze in looptijd, aflossingsvorm en variabele of vaste rente, waarbij het investeringsdoel en je eigen wensen leidend zijn.

Bancair rekening-courant krediet

Een vrij besteedbare kredietfaciliteit met een afgesproken limiet bij jouw huisbankier zonder een directe aflossingsverplichting. Hiermee kun je snel inspelen op investeringskansen, zonder eerst een aparte aanvraag te doen. Bij structureel gebruik van de volledige limiet kan dit een dure oplossing zijn.

Factoring

Bevoorschotting van je uitstaande facturen, waarbij je direct cash ontvangt op het moment dat je een factuur verstuurt. Er zijn diverse vormen van factoring, zo kun je één factuur verkopen of juist je hele debiteurenportefeuille. Denk ook aan een kredietverzekering, debiteurenbeheer en vrijgave verpande debiteuren.

Kredietfaciliteit via Fintech

Een zakelijke lening zonder onderpand, waarbij de gehele kredietverlening (van aanvraag, beoordeling tot uitbetaling) digitaal verloopt. Dit is een kortstondig krediet, tot maximaal 18 maanden, waarbij je direct aflossing betaalt. Doordat het krediet bij een positieve beoordeling binnen één werkdag beschikbaar is, kun je hiermee snel inspelen op investeringskansen. Ideaal voor het invullen van een kortstondige kredietbehoefte, duur bij langer gebruik.

Crowdfunding

Een financiering via ‘’het publiek’’, waarbij inmiddels diverse leningsvormen mogelijk zijn voor zowel de starter als de gevestigde ondernemer. De financieringsaanvraag komt online te staan, waarbij je als onderneming free publicity erbij krijgt, maar ook (een deel van) je financiële cijfers komen online te staan.

Lease

Een financiering voor de aanschaf (uitbreiding of vervanging) van een bedrijfsauto of machine via een leasemaatschappij. Bij lease zijn er diverse mogelijkheden, zoals operational lease, financial lease, switch lease, de looptijd, een aanbetaling en/of een slottermijn. Dit is doorgaans een goedkoper alternatief voor het kopen van activa via een kredietfaciliteit.

Financiering via investeerders

Een lening via één of meerdere investeerders uit ons eigen netwerk. Doorgaans financiering van onroerend goed (tot maximaal 60% van de marktwaarde), waarbij een eerste hypotheek op het onroerend goed gebruikelijk is. Dit kan een geschikte financieringsvorm zijn wanneer een bancaire lening om wat voor reden dan ook niet mogelijk is.

Onze financieringsbronnen

De verhalen waar we het
allemaal voor doen

Een prachtig voorbeeld waarbij kennis en ervaring samenkomen

Een prachtig voorbeeld waarbij kennis en ervaring samenkomen

Nieuw pand voor IXON Cloud

lees meer

Van FONZ wist ik: dit is een betrouwbare partij

Van FONZ wist ik: dit is een betrouwbare partij

De Barbier van Uden

lees meer

FONZ biedt ons nieuwe inzichten

FONZ biedt ons nieuwe inzichten

FONZ biedt ons nieuwe inzichten

lees meer

Fonz belangrijkepartner bij realisering van Floryn

Fonz belangrijkepartner bij realisering van Floryn

Complete meedenkers

lees meer

‘FONZ verdient zichzelf dubbel en dik terug’

‘FONZ verdient zichzelf dubbel en dik terug’

Sander van der Wedden, JWM Metaalservice

lees meer

“Bij Fonz spreken ze onze taal, en die van de bank”

“Bij Fonz spreken ze onze taal, en die van de bank”

Eurotrade Orsouw

lees meer

Wil je weten wat Fonz
voor jou kan betekenen?

neem contact op
1