Contact

phone085-7825555

mailinfo@fonz.nl

location_onBinderseind 9
5421 CG Gemert

Bekijk bedrijfspagina

Contact

phone085-7825555

mailinfo@fonz.nl

location_onBinderseind 9
5421 CG Gemert

Bekijk bedrijfspagina

Complete meedenkers

Fonz belangrijkepartner bij realisering van Floryn

Grandcafé Floryn is een nieuwe horecagelegenheid aan de Markt in Uden. Udenaar Koen van de Valk (27) was al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie om zijn eigen horecabedrijf te kunnen realiseren. Koen deed werkervaring op in onder andere het Amstel Hotel, diverse restaurants en was de afgelopen drie jaar een van de gezichten van café ‘t Stulpke in Uden. Met ondersteuning vanuit zijn familie en de regisseurs van FONZ heeft Koen zijn droom kunnen verwezenlijken.

Toen begin 2018 bekend werd dat het toenmalige ABN AMRO-pand aan de Udense Markt zou vrijkomen, stond voor Koen vast dat dit de plek zou worden voor zijn grandcafé. Maar hoe ga je dit dan vervolgens ook realiseren?

Alle dagen, van vroeg tot laat

Samen met zijn broer Tom (30), tot begin dit jaar werkzaam bij Rabobank Nederland, en zijn vader met een horeca-achtergrond werd het plan uitgewerkt. Koen: “Toen definitief duidelijk werd dat we de horecabedrijfsruimte ook daadwerkelijk bemachtigd hadden, hebben we ons plan helemaal op deze locatie uitgewerkt. Deze prominente plek aan de Markt biedt de mogelijkheid om meerdere
horecafuncties te ontplooien. Floryn beweegt als het ware met het verloop van de dag mee. Van de koffie in de ochtend, via de lunch door naar het avondeten en de late night barfunctie. Daarnaast is het terras ook een belangrijk onderdeel van onze exploitatie.”

FONZ ook sparringpartner

Voor het realiseren van een gedegen financiële basis onder het horecabedrijf werd FONZ benaderd. “In de praktijk bleek dat de dienstverlening van FONZ veel verder gaat dan realiseren van een stuk financiering. Zo hebben we in Mark en Frank fantastische sparringpartners gevonden bij praktische zaken zoals juridische structuur en rechtsvormkeuze.” zegt Koen.

Snel schakelen

Om het realiseringsproces optimaal te kunnen doorlopen had Koen behoefte aan snelle respons. “De mannen van FONZ konden onze vragen en wensen steeds heel snel beantwoorden en waren steeds
voor ons bereikbaar, zelfs ‘s avonds en in het weekend konden we een beroep op hen doen. In eerste instantie kwamen we bij FONZ terecht voor ‘n stuk vastgoedfinanciering maar uiteindelijk hebben ze ons op veel andere vlakken bijgestaan,” aldus Koen.

Toegevoegde waarde

Uitgangspunt voor Floryn was dat het van toegevoegde waarde moest zijn voor het Udense uitgaansaanbod. Koen: “We kennen het aanbod in de regio Uden heel goed, en we wilden met iets nieuws komen, een formule die er nog niet was. Het grandcafé dat we met Floryn hebben neergezet voldoet aan die voorwaarde. Met de verschillende functies binnen Floryn richten we ons op een heel breed publiek. Dit type grootschalige horecabedrijven met een ‘all-day’-formule is al enkele jaren sterk in opkomst. We willen een fijne plek bieden waar onze gasten graag blijven terugkomen. Onze open keuken is een belangrijk onderdeel binnen de exploitatie. De keukenbrigade gaat voor creatieve gerechten op basis van eersteklas producten. Voor het avondeten hanteren we het zogenaamde casual dining concept. Voor ieder wat wils, of je nu gaat voor een eenvoudige snelle hap of lekker uitgebreid wilt tafelen, alles kan, maar de kwaliteit staat altijd voorop.”

Internationale allure

Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving van het bedrijf. Over alles is goed nagedacht, tot in de kleinste details. Het resultaat mag er dan ook zijn. Koen zegt dat er heel enthousiast gereageerd wordt: “Onze styling en sfeer blijken in de smaak te vallen. Je zou het kunnen omschrijven als modern met internationale allure. Dat werkt ook positief voor onze promotie want gasten vinden het leuk om in deze entourage foto’s te maken en op social media te plaatsen.”

Met Floryn heeft Uden er weer een hele mooie nieuwe uitgaansgelegenheid bij. Doordat Tom vooral de organisatorische kant voor zijn rekening neemt, kan Koen zich voornamelijk richten op het
horecawerk. En deze ondernemers weten dat FONZ als meedenker en sparringpartner op de achtergrond steeds voor hen beschikbaar blijft.

Wil je weten wat Fonz
voor jou kan betekenen?

neem contact op