Contact

phone085-7825555

mailinfo@fonz.nl

location_onBinderseind 9
5421 CG Gemert

Bekijk bedrijfspagina

Contact

phone085-7825555

mailinfo@fonz.nl

location_onBinderseind 9
5421 CG Gemert

Bekijk bedrijfspagina

"Alle partijen wisten precies wat ze van elkaar konden verwachten"

Advies financiering

CrossFit is booming. Steeds meer sporters kiezen voor CrossFit in plaats van het ‘gewone’ fitness. Sportscholen worden massaal omgeturnd tot CrossFit-hallen. Het fenomeen is komen overwaaien uit Amerika, waar het al sinds 1996 in opkomst is. Europa maakte pas in 2005 voor het eerst kennis met de intensieve workout. Niet in Londen, Parijs of Berlijn, maar in Gemert, bij Charles Verschuren.

Samen met zoons Niels, Jelle en Merijn heeft Charles CrossFit Gymert uitgebouwd tot één van de meest populaire sportscholen uit de regio. Dertien jaar na de oprichting opende Charles zijn nieuwe pand, gefinancierd door de Rabobank. FONZ begeleidde CrossFit Gymert bij het financieringstraject.

“Vanwege de opkomende populariteit van CrossFit zijn we als CrossFit Gymert blijven groeien. Daardoor was onze oude locatie te krap geworden. We wilden mensen die bij ons aangesloten waren meer ruimte kunnen bieden. Daarom wilden we zelf een nieuw pand gaan bouwen”, vertelt Charles. “Daar moest een financieel plan voor komen.” Charles nam contact op met de Rabobank in de persoon van Wilco Peters.

Ambitieus

Wilco zag dat Charles een ambitieus plan voor ogen had. “Daar had ik direct een goed gevoel bij. Ik merkte dat de kracht van de ondernemer zit in het begeleiden van mensen. De financiering van het plan was echter andere koek, dus hebben we geadviseerd daar begeleiding bij te zoeken.” Wilco legde vervolgens enkele opties voor, waarna Charles voor FONZ koos.

Samen met FONZ heeft Charles vervolgens de financieringsaanvraag verder uitgewerkt. “Dat was een heel traject,” legt Charles uit, “maar Wilco en Mark Bankers van FONZ kenden elkaar al. Dat vereenvoudigde het proces, want beide partijen wisten zo precies wat ze van elkaar konden verwachten.” Wilco beaamt dat: “Mark spreekt de taal van de bank. Hij weet wat wij nodig hebben, maar kan ook kritisch zijn naar de klant toe om hem te helpen een realistisch verhaal te presenteren. Dat is ook belangrijk.”

Betrouwbare partij

Die wisselwerking hebben alle partijen als prettig ervaren. “Ondernemers moeten kunnen ondernemen. Als er sprake is van een grote financiering moet zo’n ondernemer op een betrouwbare partij kunnen terugvallen. Dat is ook hier weer gebeurd”, vertelt Wilco. Ook Charles heeft prima ervaringen met de samenwerking. “Er is steeds goed contact geweest tussen alle partijen. Daardoor was het complexe financieringstraject eenvoudig te volgen en kon de financiering snel gerealiseerd worden.”

In juni 2018 verhuisden de leden van Crossfit Gymert naar het nieuwe pand. De fitte mannen en vrouwen van de sportschool verplaatsten, te voet, alle dumbbells, halters en andere materialen naar de ruim 1000 m² grote nieuwe locatie.

Wil je weten wat Fonz
voor jou kan betekenen?

neem contact op